Tandläkare Hässelby

Tandläkare Hässelby är GH Dental. Vi är en omtänksam och ansedd tandklinik belägen på Hässelby torg 10 i Hässelby. Vi på tandläkare Hässelby består av två tandläkare, en tandsköterska och en receptionist.

Vi tillhandahåller tandvård till äldre och till barn i en lugn miljö.

GH Dental är tandläkare Hässelby

När ni besöker oss på Tandläkare Hässelby så kan du veta att vi erbjuder bra priser på våra behandlingar samt att vi hjälper dig på bästa tänkbara vis. Detta innefattar tandvård, estetisk tandvård, tandluckor och tandblekning. Utöver detta levererar vi också tjänsten mobil tandvård. Detta betyder att vi kommer till dig. Därtill hjälper vi akutpatienter. Bland våra kunder finner du både vuxna och barn.

Att ha en god tandhälsa är väldigt viktigt för det allmänna hälsotillståndet samt för den psykiska hälsan. Av den anledningen fokuserar vi mycket på förebyggande tandvård. När vi gör det så tar vi bort tandsten samt putsar tänderna. Därutöver ger vi råd om hur du bäst sköter dina tänder.

Om du kommer till oss på en regelbunden basis kan du förebygga tandlossning och inflammation i tandköttet. Dessutom hjälper vi dig med dålig andedräkt.

Utöver våra andra behandlingar sätter vi in specialgjorda kronor, lägger in fyllningar och passar ut tandskena.

Läs mer om våra behandlingar här

Tandvårdsrädd? Din tandläkare i Hässelby tar väl hand om dig

Vi sätter självklart patienten först och något vi är duktiga på är att ta väl hand om patienter som lider av tandläkarskräck. Eftersom vi önskar att du känner dig lugn och väl omhändertagen hos oss ser vi till att ditt besök hos blir en behaglig erfarenhet. Bland annat innebär detta att vi anstränger oss för att motsvara dina önskemål.

Tandvårdsrädsla beror vanligen på tidigare usla upplevelser av tandläkarbesök. Därför är det extra viktigt för oss att du känner dig säker på att vi är duktiga på vårt specialområde. Likväl tar vi oss tid att svara på era spörsmål. Likaså försäkrarar vi dig om att behandlingen går lugnt till och får ta den tid som är nödvändigt.  Följaktligen ska du inte tveka att berätta för oss om du vill ha hjälp med din rädsla för tandvård.

Vi behandlar våra patienter med den senaste tekniken, medicinen och kunskapen och använder oss av digital röntgen. Således utsätts du bara för 10 procent av den strålning som annan röntgen utstrålar. Det innebär också att tiden att vänta på röntgenbilden blir betydligt kortare. Dessutom belastar vi inte digital röntgen klimatet med kemiska preparat som används vid traditionell röntgen. Därutöver kan du som patient omedelbart se en uppförstorad bild av dina tänder på monitorn.

När du besöker oss går vi pedagogiskt tillväga och visar dig vad du är i behov av för typ av behandling.

Ekonomiskt bidrag

Något som är bra att veta är att du kan ha rätt till olika former av ekonomiskt bidrag till ditt tandläkarbesök. Dels finns ett allmänt tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kr. per år beroende på hur gammal du är. Dels finns ett tandvårdsbidrag på 600 k. per halvår till patienter särskilda behov. Det finns också ett högkostnadsskydd, som ger avdrag på priset när de så kallade referenspriserna i tandvården är högre än 3 000 kronor under en ersättningsperiod. En ersättningsperiod gäller under ett år från att behandlingen börjar.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för tandvårdsstöd

Din tand behöver lagas om du har fått hål i den eller om en gammal lagning har gått sönder. Det finns några olika sätt att laga en tand, men det vanligaste är att den lagas med en fyllning.

När behöver jag laga mina tänder?
Hål i tänderna beror på infektionssjukdomen karies. Därför är det viktigt att hålla tanden ren så att hålet inte blir större och djupare fastän väldigt små hål behöver inte alltid lagas.

Det är ofta svårt att hålla ett större hål rent från bakterier. Ett hål som inte lagas kan orsaka en inflammation och dessutom en infektion i tandnerven. Framförallt leder det ofta till tandvärk och att tanden måste lagas eller bytas ut.

Olika metoder för att laga tänder

Två olika typer av tandlagningar. Det är vanligast att få en fyllning eller som tidigare nämnts en krona. Det finns flera olika typer av material som vi som tandläkare i Hässelby kan använda för att laga en tand. Vilket material som är mest lämpligt beror på var skadan sitter och hur stor skadan är.

Så går behandlingen till
En tandhygienist undersöker först och tar bilder därutöver tar tandläkaren över. I undersökningen ingår att bedöma om vad som behöver göras och eventuellt behöver vi ta röntgenbilder.

Tandläkaren lagar tanden med en fyllning om du har ett hål eller en mindre skada på en tand. En mer omfattande skada på någon tand brukar lagas med en krona.

Du får givetvis bedövning om så önskas

Vi erbjuder bedövning eller annan smärtlindring innan behandlingen börjar. Du kan också få smärtstillande under behandlingen om du känner att det börjar göra ont.

Tillfällig fyllning skyddar ett tag & behöver sedan göras en mer permanent åtgärd
Ibland kan en tand behöva lagas med en tillfällig fyllning.

Det händer får vi göra en tillfällig fyllning om du till exempel får en behandling som inte kan göras helt färdig vid ett och samma tillfälle.

Om du behöver komma in akut på grund av ex tandvärk så kan det vara så att vi gör en provisorisk lagning och sedan bokar en tid för att göra en mer permanent lagning. Den tillfälliga fyllningen tas bort när du får den riktiga lagningen. En provisorisk lagning sitter inte lika hårt som en permanent.

Det är inte ovanligt att den provisoriska fyllningen släpper men då slår du oss en signal så bokar vi en ny tid.

Så mår du efteråt

Du kan känna dig bedövad i munnen i några timmar efter behandlingen om tanden lagats med bedövning förutom detta är det inget att oroa sig för. Efter ett tag släpper bedövningen och då mår du som vanligt igen.

Det går bra att tugga med tanden direkt efter behandlingen om du fått en permanent lagning fastän du ska vara försiktig så du inte biter dig.

Vänta med att tugga med en tillfällig lagning
Har du fått en tillfällig fyllning  är det vara bra om du väntar i 30 till 60 minuter med att tugga på tanden såvida inte tandläkaren sagt något annat. Då hinner fyllningen stelna.

  • Ibland kan det kännas lite ömt när du tuggar.
  • Det kan hända att det ilar i tanden om du dricker eller äter något kallt eller varmt

Besvären brukar försvinna efter någon dagar. Ta kontakt med oss om du undrar över något