Tandborste

Det kan vara nödvändigt att justera borsten för insidan av tänderna och områden som är svåra att nå. En elektrisk tandborste kan vara ett bra alternativ och är enkel att använda. Se till att du gör rent under bryggan.

Tandtråd

För trånga områden, där den interdentala borsten är svår att använda, rekommenderas tandtråd. Rengör sidorna av din implantatstödda tand och distansstolparna genom att dra tandtråd (tjock tandtråd) fram och tillbaka mellan implantattanden och de intilliggande tänderna, eller genom mellanrummet bredvid distansstolparna.

Vinkeltandborste (mellanrumsborste)

En mjuk vinkeltandborste (mellanrumsborste) passar för svåråtkomliga områden runt dina implantatstödda tänder eller tungytor (insidan av tänderna) och runt ansiktssidan (utsidan) av implantatstolparna hos dina implantatstödda tänder.

Interdental tandborste (interproximal tandborste)

Användning av en interdental tandborste hjälper till att rengöra sidorna av den implantatstödda tanden och kronan eller distansstolparna och ytan under bryggan. Borsta med en fram- och tillbakagående rörelse och tryck försiktigt mot sidan av den implantatstödda tanden eller distansstolpen. Tandborsten bör inte vara för liten, vilket minskar den rengörande effekten, eller för stor, vilket leder till obehag under borstningen. Plastöverdragen fiber rekommenderas. Rådfråga din tandläkare angående storlek, form och teknik för din interdental borste. OBSERVERA: Använd aldrig tandkräm i kombination med interdentalborsten.

Karies

Varför får man karies? Karies är en skada på tändernas emalj. Ibland talar man om tandtroll. Om karies inte behandlas i tid blir det hål i tanden.Varje gång vi äter och dricker något annat än vatten bildas det syra i munnen. Man brukar säga att tänderna utsätts för en syraattack. Saliven i munnen neutraliserar syran. Om tänderna får vila mellan varje gång du stoppar något i munnen så hinner saliven göra sitt jobb och stoppa syraattackerna. Därför är det så viktigt att inte småäta.Karies trivs bäst där du inte kommer åt med tandborsten. I kindtändernas gropigheter till exempel. Karies trivs också mellan tänderna, vid tandköttskanten och i kanten på gamla fyllningar

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *